Uncategorised

Din guide til defensive aktier

Aktier er ejerbeviser på små andele af et givent selskab. Når du er aktionær, ejer du en lille del af dét selskab, du har aktier i, og udbud og efterspørgsel bestemmer altid prisen på dine aktier. Der er særligt to grunde til, at mange mennesker vælger at blive aktionærer. For det første tillader aktier dig at bruge din viden om markedspriser og de største selskabers udvikling. For det andet kan du, når du investerer i aktier, ende med at få rigtig mange penge ud af det. Ulempen ved aktier er, at du også kan miste en del af din formue, hvis du ikke investerer fornuftigt. Derfor vælger mange mennesker i dag at fravælge de traditionelle aktier for de såkaldt defensive.  

Hvad er defensive aktier?

Defensive aktier er aktier, der i modsætning til almindelige aktier, ikke påvirkes specielt meget af, hvordan det går med økonomien. Aktietypen dækker typisk over produkter eller tjenester, som folk bruger, uanset om der er økonomisk krise eller opgang.

Mange virksomheder falder inden for kategorien, og den mest alment kendte er sandsynligvis Coca Cola. Siden begyndelsen har Coca Cola haft en støt stigende vækstkurve, og Coca Colas defensive aktier er derfor blandt de mest sikre, som du kan finde.

Hvad er fordelene ved defensive aktier?

Den største fordel ved at købe defensive aktier er, at du som nævnt ovenfor, minimerer risikoen for, at du kommer til at tabe store summer penge. Hvis du aldrig har investeret i aktier før, er de derfor et fornuftigt sted at starte.

Hvor finder jeg gode defensive aktier?

Gode defensive aktier findes i mange former. De ideelle aktier vil i høj grad afhænge af dine forventninger og af, hvilken aktiestrategi du har. Før du begynder at købe ind, kan du med fordel researche dine muligheder, og heldigvis findes der i dag en lang række online guides, der kan hjælpe dig med at foretage det rette valg. 

Hvordan køber jeg defensive aktier?

Når du har besluttet dig for, hvilke defensive aktier du vil købe, skal du som det første vælge en handelsplatform. Bagefter skal du oprette din handelskonto, og i denne forbindelse skal du sørge for at have dine personlige oplysninger og din bankinfo klar. Når du har sat midler ind på kontoen, kan du købe dine dem. Derefter er det bare om at vente på, at dine aktier stille men støt begynder at forøge i værdi.